Kuřecí prsa na pomeranči a jablku

Kuřecí maso se s ovocem dobře snáší, i když si to někteří šéfkuchaři nemyslí...

Ingredience
  • 1 kuřecí prsa
  • 2 lžíce oleje
  • půl pomeranče
  • 1 jablko
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • sójová omáčka

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme plátky z pomeranče, osminky z oloupaného jablka a na tenké plátky nakrájený zázvor.
  2. Zakápneme sójovou omáčkou, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
  3. Podáváme s dušenou rýží nebo čirokem (druh bezlepkové obilniny, dá se koupit v prodejnách zdravé výživy).

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.