Rajská polévka se zeleninou
Jemný krém vám bude chutnat.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 petržel
- asi třetinu nebo půl celeru
- 1 cibule
- 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
- 3 lžíce oleje
- šálek smetany
- 2 kostky slepičího bujónu nebo sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a prosmahneme.
- Zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky nebo sůl, uvedeme do varu a přidáme ještě rajčata. Uvaříme doměkka.
- V závěru rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme už jen přejít var. Na talíři zdobíme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.