Rajská polévka se zeleninou

Jemný krém vám bude chutnat.

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • asi třetinu nebo půl celeru
  • 1 cibule
  • 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
  • 3 lžíce oleje
  • šálek smetany
  • 2 kostky slepičího bujónu nebo sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a prosmahneme.
  2. Zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky nebo sůl, uvedeme do varu a přidáme ještě rajčata. Uvaříme doměkka.
  3. V závěru rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme už jen přejít var. Na talíři zdobíme petrželkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.